Pitäisikö suoratoistopalvelujen maksaa näyttelijöille ja sarjan tekijöille ylimääräistä, kun vanhasta sarjasta tulee jälleen hitti?
Tästä kysymyksestä on ollut ajankohtainen meneillään olevan näyttelijöiden lakon aikana.
Aiemmin käytäntö viihdeteollisuudessa oli toinen. Kun tv-sarjoja myytiin uusille kanaville ja niistä lähetettiin uusintoja, näyttelijät saivat jatkuvasti uusia palkkashekkejä postilaatikkoonsa. Suoratoistoaikakaudella näyttelijöiden ylimääräinen tulolähde on kadonnut.
Entertainment Tonight Canada haastatteli Breaking Bad -sarjan tähtiä Sony Picturesin pääkonttorin ulkopuolella.
Aaron Paul haluaisi saada bonuksen, kun hänen tv-sarjansa löytää uusia yleisöjä.
– Totta puhuen Netflix ei maksa minulle penniäkään Breaking Badista, ja se on mielestäni täysin älytöntä.
Paul esitti Breaking Badissa Jesse Pinkmania ja toisti roolinsa Netflix-elokuvassa El Camino.
– Sarjat voivat elää ikuisesti suoratoistopalveluissa, ja se kulkee aallottain. Huomasin pari päivää sitten, että Breaking Bad trendasi Netflixissä. Monet suoratoistopalvelut tietävät, että he ovat päässeet eroon siitä, että he eivät maksa kunnon palkkaa, mutta nyt on maksun aika . Se on yksi niistä asioista, joiden puolesta taistelemme, Paul kertoi Entertainment Tonight Canadalle.
Toinen tärkeä kysymys meneillään olevan lakon aikana on tekoäly. Studiot haluavat luoda hahmoja digitaalisesti tekoälyn avulla, ja he käyttävät siinä näyttelijöitä hyväkseen.
– Heidän päämääränsä on ansaita paljon rahaa työllämme. Haluamme luoda taidetta ja toivon mukaan myös ansaita rahaa, Bryan Cranston sanoo.
Cranston esitti Breaking Badissa Walter White -nimistä opettajaa, joka muuttui huumekauppiaaksi.
– Heidän suunnitelmansa työskennellä tekoälyn kanssa on epäinhimillistä koko työvoimalle. Se ei ole hyväksi yhteiskunnalle, ympäristöllemme tai työntekijöiden perheille, Cranston lisää.
Katso haastattelu alta.

Lähde: Moviezine