1980-luvun toimintavalio Rambo II sijoittuu Vietnamiin – Mutta tiedätkö missä elokuva oikeasti kuvattiin?

Kansallinen tiedustelukeskus valvoi Rambo II:n kuvauksia tarkasti.

19.3.2025 07:30

Rambo II (1985) on vuosikymmenen ikonisimpia toimintaelokuvia ja tuotti lippukassoilla noin 150 miljoonaa dollaria.

Tarinassa Sylvester Stallonen esittämä sissisotilas matkaa vietnamilaiseen viidakkoon, jossa tiedusteluoperaatio muuttuu veriseksi pelastusoperaatioksi.

Harva kuitenkaan tietää, että Stallone ei todellisuudessa matkannut Vietnamiin, vaan Meksikoon. Elokuva kuvattiin paratiisimaisessa Acapulcon satamakaupungissa, sekä México Cityssä.

Acapulcon kunnassa sijaitseva ilmavoimien tukikohta oli tärkeässä roolissa. Siellä kuvattiin hangaarialueen kohtauksia. Tämä aiheutti myös ongelmia, sillä kansallinen tiedustelukeskus valvoi kuvauksia tarkasti. Kuvaukset keskeytyivät ammattiliittojen vaatimusten vuoksi ja jatkuivat radio-, televisio- ja elokuvaosaston (RTC) väliintulon ansiosta.

Lue myös: Sylvester Stallone avautuu: ”Äitini kertoi minulle usein, kuinka olen elossa vain sen takia, koska henkari ei toiminut”

Toinen kiinnostava paikka on Tierra Coloradassa sijaitseva silta. Rambo tuhoaa sillalla kolme jeeppiä räjähtävillä nuolilla. Nykyään silta on vaurioitunut ’hurrikaani Johnin’ tehtyä sille tuhojaan syyskuussa 2024.

Kohtauksissa, joissa Rambo hyppää veneeseen, hyödynnettiin luonnonmaisemia. Yksi niistä on La Jungla -niminen alue Pie de la Cuestassa ja toinen Coyuca de Benítezin laguuni Costa Granden alueella, lähellä Acapulcoa. Nykyään molemmat paikat toimivat turistikohteina.

Lue myös: Rambo-hahmo perustuu oikeaan sotilaaseen – esikuvan teot olivat hurjempia kuin elokuvissa

Vesiputous, jossa Rambo jatkaa taisteluaan pelkällä jousella ja nuolilla on nimeltään El Salto. Se sijaitsee yli 2000 metriä merenpinnan yläpuolella. Luonnonnähtävyys kiehtoi tuotantotiimiä. Osin siksi, että muita ihmisiä sinne ei päästetty. Nykyään kohde on avoinna yleisölle.

Knoppitieto: Rambo II keräsi aikanaan useita Razzie-palkintoja, mutta myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta äänitehoste-editoinnista vuonna 1986.

Pystin veivät tuolloin Charles L. Campbell ja Robert Rutledge elokuvasta Paluu tulevaisuuteen.

YouTube video

Lähde: Xataka

Lue myös: Tilaa Episodin uutiskirje ja tiedät mitä katsoa! Nappaa katseluvinkit suoraan sähköpostiin tästä.