Ilmoitus: TOP 7 Elokuvat joista löytyy äänikirja suomeksi luettuna

Ilmoitus: Äänikirjoja voi kuunnella siivotessa, autoa ajaessa tai vaikka koiraa ulkoiluttaessa. Tässä artikkelissa esittelemme 7 elokuvaa, joista on tarjolla äänikirjaversio. Suomenkielisen äänikirjan voit hankkia helposti jonkin äänikirjapalvelun kautta.

Äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi useiden äänikirjastojen kautta yleensä noin 2-4 kokeilujaksojen ajan. Näitä palveluja ovat esimerkiksi Supla, Storytel, Elisa Kirja ja BookBeat. Lisätietoa kaikista äänikirjapalveluista löydät esimerkiksi tältä sivulta.

Pitemmittä puheitta, ei muuta kuin TOP listaan:

1. J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta -trilogia

Taru Sormusten herrasta -elokuvat (2001-03) ovat kansainvälisesti tunnettuja. Elokuvat perustuvat J.R.R. Tolkienin kirjoihin (1954-55).

Niissä seikkaillaan Keski-Maassa haltioiden, kääpiöiden ja hobittien kanssa. Yhdellä hobitilla on sormus, minkä kaikki haluavat itselleen, sillä sormus omaa mahtavia voimia.

Kuuntele Elisa Kirjasta vaikka kaikki Taru sormusten herrasta -trilogian kirjat, eli Sormuksen ritarit, Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu.

2. Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love (Omaa tietä etsimässä)

Elizabeth Gilbert saavutti maailmanmainetta kirjoittamalla kirjan Eat Pray Love (2006). Viimeistään kirjan filmatisointi vuonna 2010 teki siitä todella tunnetun. Kerrotaan, että yksin matkustavien naisturistien määrä Balilla lähti merkittävään nousuun elokuvan ilmestyttyä.

Elizabeth Gilbert ei ainoastaan kannusta matkustamaan Balille. Kirja rohkaisee myös itsensä tutkiskeluun ja tarvittaessa tehtävään elämänmuutokseen.

Voit kuunnella Nextorystä lisää Elizabetin ruokakokemuksista Italiassa, henkisyyden etsimisestä Intiassa ja rakkausseikkailuista Indonesiassa.

Suomeksi käännettynä kirjan nimi on Omaa tietä etsimässä.

3. Mika Waltari: Sinuhe, egyptiläinen

Klassikkoteoksia ei kannata pelätä. Ne ovat usein mainettaan helpommin lähestyttäviä. Voit aloittaa tutustumisen kirjallisuuden klassikoihin vaikkapa kuuntelemalla Mika Waltarin Sinuhe, egyptiläisen Bookbeat-palvelussa.

Sinuhe, egyptiläinen julkaistiin kirjana vuonna 1945. Elokuvana se julkaistiin vuonna 1954. Sinuhe on faaraon henkilääkäri muinaisessa Egyptissä. Sinuhen elämä ei kuitenkaan ole mitään ruusuilla tanssimista.

Sinuhe, egyptiläinen pohjautuu hyvin vahvasti historiallisiin faktoihin, joskin joitain taiteellisia vapauksia on Waltari kyllä ottanut.

4. Kjell Westö: Missä kuljimme kerran

Kjell Westö on suomenruotsalainen kirjailija, jonka Missä kuljimme kerran -romaani voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2006. Elokuvaksi kirja valmistui vuonna 2011.

Voit tutustua tähän historialliseen, mutta varsin koukuttavaan romaaniin myös Bookbeatista saatavana äänikirjana. Missä kuljimme kerran -romaanin tarina alkaa vuodesta 1905. Kirjan aikana ehditään kokea Suomen sisällissota kaikkine raakuuksineen, kunnes ollaankin talvisodan kynnyksellä (vuosien 1938 ja -39 taitteessa).

5. Charles Dickens: Saiturin joulu

Kaikki ovat kuulleet Shakespearesta, mutta toinen kuuluisa englantilaiskirjailija Charles Dickens (1812-70) on monelle suomalaiselle täysin vieras. Asian voi korjata kuuntelemalla Saiturin joulun Elisa Kirjasta – äänikirja on ladattavissa täysin ilmaiseksi!

Saiturin joulu -kirja julkaistiin 1843. Se on ajatuksia herättävä kertomus itsekeskeisestä visukintusta, joka inhoaa joulua enemmän kuin mitään muuta. Jouluaattona saituri saa outoja vieraita.

Elokuvaksi tarina vääntyi vuonna 2009.

6. Väinö Linna: Tuntematon sotilas

Väinö Linnan Tuntematon sotilas on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaiskirjoista. Viittauksia siihen esiintyy myös tähän hetken populaarikulttuurissa. Kirja ilmestyi vuonna 1954, joten se oli suhteellisen tuore kuvaus jatkosodasta.

Valtavan suositusta ja arvostetusta romaanista on ehditty tehdä jo kolme filmatisointia:

Edvin Laineen ohjaus vuonna 1955
Rauni Mollbergin ohjaus vuonna 1985
Aku Louhimiehen ohjaus vuonna 2017

Tuntemattomaan sotilaaseen voi ihastua myös kuuntelemalla äänikirjan esimerkiksi Storytel-palvelussa.

7. Kathryn Stockett: Piiat

Kathryn Stockett kirjoitti vuonna 2009 kirjan Piiat (englanniksi: The Help). Kirja kertoo afroamerikkalaisista piioista 1960-luvun Mississippissä. Vuonna 2011 tämä kirja filmatisoitiin, ja lopputulos oli vähintään yhtä mukaansatempaava kuin romaani.

Piiat ei ole pelkästään sivistävä ja silmiä avaava – se on myös suunnattoman hauska. Nauti tarinasta missä tahansa kuuntelemalla suomeksi luettua äänikirjaa. Löydät sen muun muassa Elisa Kirja -palvelusta ja monista muista.